Riddled TV Repair Forum
Service Menu and Manual Schematics
 
   
 FAQFAQ   SearchSearch   RegisterRegister 
   Log inLog in 
VIZIO RP-56 Lamp   Goto page 1, 2  Next  
Post new topic   Reply to topic    Riddled TV Repair Forum Index -> TV Repair
 
Author Message
JaneDoe



Joined: 07 Jan 2009
Posts: 7
Location: SEattle

PostPosted: Wed Jan 07, 2009 9:39 pm    Post subject: VIZIO RP-56 Lamp Reply with quote

ok bought tv off craiglist they said the only problem was that it needed a new bulb/lamp,
few questions

would it turn on even without bulb/lamp inside the tv???

model rp-56
Google

PostPost subject: Advertisement

Jesse Mack



Joined: 22 May 2008
Posts: 600
Location: The Last Frontier

PostPosted: Thu Jan 08, 2009 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

Most makes will turn on but will have led's flashing on the front indicating a problem. Please note that if there is a lamp in the unit it will not function if the access door to the lamp is open. If you have the owners manual it will explain how to remove lamp. Most lamps implode (break inside) and is obvious when removed and examined.

Hope this helps

Jesse
JaneDoe



Joined: 07 Jan 2009
Posts: 7
Location: SEattle

PostPosted: Thu Jan 08, 2009 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

thanks

Last edited by JaneDoe on Thu Jan 08, 2009 2:17 pm; edited 2 times in total
Jesse Mack



Joined: 22 May 2008
Posts: 600
Location: The Last Frontier

PostPosted: Thu Jan 08, 2009 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

From what you have said it sounds like you already have purchased a lamp. If you have there are two wires and their length will determine which goes where.. Also, If you have a bare lamp do not touch it with your fingers. If you already have, you must clean the lamp using denatured alcholol. if you do not clean it there will be a significantly shorter life span.

As to the LED's there should be a indicator when you plug the set in and if there is not there should be an indicator when you turn the set on. If there is no indicators at all when you plug it in or turn it on there will be a problem other than the lamp.

Hope this helps.

Jesse
JaneDoe



Joined: 07 Jan 2009
Posts: 7
Location: SEattle

PostPosted: Thu Jan 08, 2009 2:18 pm    Post subject: Reply with quote

ok ive inserted the lamp, closed the lid, when i power it it has
LAMP STATUS blinking

help
Google

PostPost subject: Advertisement

Jesse Mack



Joined: 22 May 2008
Posts: 600
Location: The Last Frontier

PostPosted: Thu Jan 08, 2009 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Was the Lamp you inserted a new one or the original one?

Lamp status indicator is caused by:
Lamp door not closed completely.
Lamp not seated properly.
Bad Lamp.
Bad Ballast.

Hopt this helps

Jesse
JaneDoe



Joined: 07 Jan 2009
Posts: 7
Location: SEattle

PostPosted: Thu Jan 08, 2009 8:38 pm    Post subject: Reply with quote

i insered a new one, yea it could probly be by

Lamp door not closed completely.
Lamp not seated properly.

but after i turn it on the lamp status blinks for about 45secs
then turns off.but everything seems to be good ive seen some news on there, then i was messing around with the input, for my cable now i dont see the news
can you help with the input problem what should it be at.
its also on channel 3 for the cable signal
and no signs of the news i was watching

help thanks in advance
JaneDoe



Joined: 07 Jan 2009
Posts: 7
Location: SEattle

PostPosted: Fri Jan 09, 2009 1:07 am    Post subject: Reply with quote

all other problems fixed.
now its the sound any special setup for it
do i need a rtc cable for sound

picture no sound
Jesse Mack



Joined: 22 May 2008
Posts: 600
Location: The Last Frontier

PostPosted: Fri Jan 09, 2009 10:35 am    Post subject: Reply with quote

Without knowing exactly which input you are using the only advice I can give you is to go to the on-screen menu, audio section, and make sure that the speakers are turned on.

Hope this helps

Jesse
JaneDoe



Joined: 07 Jan 2009
Posts: 7
Location: SEattle

PostPosted: Fri Jan 09, 2009 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

its on tv ch
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Riddled TV Repair Forum Index -> TV Repair All times are GMT - 6 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 


Disclaimer: All information provided by RiddledTV is strictly for information purposes only. Please observe all warnings displayed on your electronic
devices. This information should only be used to help diagnose work, and all service should be performed by a qualified technician.
Privacy Policy       Copyright © 2020 RiddledTV.com       Advertise on RiddedTV.com